13-1: Mars Afghaanse vluchtelingen naar Gent‏

afghansEen brede groep Gentse burgers/activisten wil op maandag 13 januari 2014 een groep Afghaanse mannen, vrouwen en kinderen warm ontvangen. Hun aankomst in Gent kadert in een driedaagse staptocht door Vlaanderen met de bedoeling om bij Vlaamse burgers een zo breed mogelijk draagvlak te creëren opdat er geen Afghanen meer zouden uitgewezen worden naar hun land – dat nog steeds in oorlog is.

We willen bij de aankomst van de stappers (230-tal mensen) een potlach organiseren: d.w.z. dat we aan Gentse organisaties en burgers vragen of zij volgens draagkracht en vermogen iets vers en hartigs willen koken voor enkele mensen en dit tegen 15h30 naar de Sint-Antoniuskerk in de Forelstraat willen brengen.

We willen graag koffie, chocomelk aanbieden bij hun aankomst in het Keizerspark (15h) en soep, brood, quiches, aardappelen, vlees, verse groenten,…in de kerk (vanaf 15h30).

Om alles wat gecoördineerd te krijgen stellen we graag voor dat iedereen die iets wil/kan koken een mailtje verstuurt naar Erjan: erjan.kalldremxhiu@gmail.com

Iedereen is ook welkom om vanaf 16h30 mee te stappen van de Kerk naar de Vooruit (Sint-Pietersnieuwstraat waar om 17h30 een publieksmoment start ter ondersteuning van de Afghaanse actievoerders.

Diverse prominenten uit de politieke, culturele en academische wereld komen er hun steun uitspreken.

Ook de SAP (Socialistische Arbeiderspartij) ondersteunt deze mars, en roept haar leden en sympathisanten op deel te nemen.

Print Friendly, PDF & Email