Belgische solidariteit voor stakers op Schiphol

sol-schiphlDe Belgische transportbonden aangesloten bij ACV en ABVV hebben zich solidair verklaard met de stakers bij Aviapartner Cargo op Schiphol. Afgelopen donderdag sloot een delegatie werknemers van Aviapartner Belgium zich aan bij een demonstratie in Brussel van hun Nederlandse collega’s. Zij wilden ceo Laurent Levaux spreken, maar die verschool zich achter het lokale management.
De vrachtafhandelaren hebben op 18 maart het werk neergelegd. Zij zitten al jarenlang op de nullijn en hebben zelfs tijdelijk hun atv ingeleverd om hun bedrijf door de crisis heen te helpen. Nu de luchtvracht weer aantrekt – februari liet een groei zien van 8,7% ten opzichte van het voorgaande jaar – willen ze weer een normale cao.

Aviapartner is eigendom van ceo Levaux en de Britse durfkapitalist 3i, die onlangs een winst van 175 mln Britse pond noteerde over het afgelopen half jaar. Levaux en 3i hebben een reputatie opgebouwd door bedrijven ingrijpend te reorganiseren waarna ze met forse winst konden worden verkocht.

Meer informatie over het conflict vind je hier.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Vakbondsvernieuwing.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share This