Bescherm het Bos van Loos: wandel mee op 16 oktober

Bos van Loos

Zondag 16 oktober sluit de Week van het bos haar sensibiliseringsacties af. Ook in Muizen heeft het initiatief Geen sloop van het Bos van Loos zich ingeschreven in de activiteiten van de Week van het bos. Al enkele maanden voert Geen sloop van het Bos van Loos actie en sensibiliseert het de buurt d.m.v. flyers, een petitie, raamaffiches en allerlei activiteiten.

Op 16 oktober organiseren we een wandeling.

Het doel van de actie Geen sloop van het bos van Loos is duidelijk. Wij willen naar de toekomst toe de Week van het bos “in” het bos organiseren. Nu is het nog ontoegankelijk en wordt het bedreigd door de bouwplannen enerzijds in de buurt Spreeuwenhoek en anderzijds door de oprukkende Arsenaal – site. Het oudste stuk bos van Mechelen, ontstaan tussen 1780 en 1880 , met een grote ecologische waarde dreigt alzo zwaar aangetast te worden en naar de toekomst toe zelfs te verdwijnen. Dat zullen we niet toestaan.

Met deze wandeling “rond” het bos willen wij het in de kijker plaatsen en hopen zo veel medestanders te krijgen die een toekomst willen voor jouw buurtbos en woonbuurt. Tijdens de wandeling zullen wij op verschillende plaatsen toelichting geven over de geschiedenis van het bosgebied en wat men van plan is met het bos en de buurt (Spreeuwenhoek-Arsenaalsite).

De samenkomst is op zondag 16 oktober om 14u in het café van ’t Kranske, Sint – Albertusstraat, Muizen. Start begeleide wandeling 14u15, vrij wandelen kan tussen 14u30 en 16u30. Tot 17u kan u nog vertoeven in het café van ’t Kranske.

Voor mensen die graag op eigen initiatief rond het bos (een stukje erin) en de rest van de groene restanten van de buurt willen wandelen hebben we een wandelkaartje ter beschikking.

Voor meer info contacteer Bruno De Wit, Toekomststraat 54, 2812 Muizen, tel.: 0496/820686.

Print Friendly, PDF & Email
Share This