Brussel: PTB-PVDA-GO! stelt haar kandidaten voor

pvdagobru“Een spook waart door de PS… het spook van de lijst PTB-PVDA-GO!”. Met deze woorden begon Pauline Forges, kandidate voor de SAP-LCR op de 8e plaats op de lijst PTB-PVDA-GO! voor het Brusselse Regionaal parlement, haar tussenkomst op de persconferentie waarop woensdag 26 februari de lijst werd voorgesteld. Dit alles in het aangename kader van een typisch Brussels café…

PTBGO-Pauline-2014_02_26A

Een tiental kandidaten namen het woord: naast Benjamin Pestieau, voorzitter van de PVDA van Brussel, spraken ondermeer de oud-voorzitter van de Franstalige studentenorganisatie FEF Michael Verbauwhede (lijsttrekker voor het Regionaal parlement), Mathilde El Bakri, Youssef Handichi, Claire Geraerts, Dirk De Block (respectievelijk op de 2e, 3e, 4e en 5e plaats op de lijst), Roland Nyns (Parti communiste,7e plaats op de lijst) en onze eigen kandidate, Pauline Forges. Ze stelden de grote lijnen voor van het eisenprogramma van de lijst PTB-PVDA-GO!: werk voor iedereen, strijd tegen de armoede, recht op wonen, goed en betaalbaar openbaar vervoer.

De lijst die voor de Franstalige taalgroep wordt ingediend, zal 20% Nederlandstalige kandidaten tellen. Een woordje uitleg: In Brussel moeten de lijsten voor het Brussels regionaal parlement ofwel Franstalig ofwel Nederlandstalig zijn, in tegenstelling tot de lijsten voor het Federaal parlement waar tweetalige lijsten mogelijk zijn. Dit is een antidemocratische bepaling die niet alleen elke tweetalige lijst onmogelijk maakt maar tevens elke kandidaat verplicht zich tot een taalgroep te bekennen en daar tot het einde zijner dagen toe te blijven behoren. Als protest tegen deze maatregel die de gemeenschappen onderling verdeelt, zal de lijst PTB-PVDA-GO! 20 % Nederlandstalige kandidaten hebben.

 Ook Sfia Bouarfa, ex-PS-afgevaardigde in het Brussels Regionaal parlement en Irène Pètre, oud-nationaal secretaris van de Franstalige christelijke bediendencentrale CNE, waren aanwezig op de persconferentie. Beide maken deel uit van het steuncomité dat op 27 januari de oproep Er zijn van die afspraken die je niet mag missen lanceerde.

Pauline Forges herinnerde er aan dat het de oproep van het ABVV van Charleroi van 1 mei 2012 voor een samenwerking van de politieke krachten links van de PS en Ecolo was, die de aanzet gaf tot de dynamiek van electorale samenwerking die we nu zien. Ze legde ook uit dat voor de SAP-LCR de verschillende assen van ons noodplan allemaal belangrijk zijn: tegen het racisme, voor het feminisme, voor strijdbare vakbonden, voor een klaar en duidelijk antikapitalistisch, radikaal democratisch en ecosocialistisch alternatief.

De animatoren van de lijst PTB-PVDA-GO! roepen op om op zondag 23 maart samen op straat te komen. Die dag organiseren ze een mars voor een sociaal noodplan. 

De mars vertrekt aan de Beurs om 14u30, en trekt dan door de straten van Brussel en Molenbeek naar de site van Tour & Taxis. Daar vindt rond 16u een meeting plaats met ondermeer Michael Verbauwhede, Benjamin Pestieau, Pauline Forges, Dirk De Block, Mathilde El Bakri et Youssef Handichi. Nadien kan er genoten worden van optredens van Jaune Toujours en El Yasmine en een frisse pint (of frisdrank). 

De SAP-LCR nodigt al haar vrienden, vriendinnen en sympathisanten uit om deel te nemen aan deze manifestatie, en samen in onze groep mee op te stappen.

PTBGO-Youssef-Handichi

PTBGO-Mathilde-El-Bakri

PTBGO-Michael-Verbauwhede

Print Friendly, PDF & Email