Brusselse politie treedt hard op tegen protest tegen TTIP

DSCN1730Vanochtend arresteerde de Brusselse politie maar liefst ongeveer 250 van de ongeveer 500 manifestanten tegen de top EU-VS over het TTIP (Europees-Amerikaans vrijhandelsverdrag). De actie die werd georganiseerd door de Alliantie D19-20, met de steun van ondermeer de CNE (Franstalige tegenhanger van de LBC) de ACOD-LRB-Brussel, de JOC, en een ganse reeks organisaties, verliep nochtans volledig vreedzaam. De geplande betoging was ook netjes aangevraagd.

Toch vond de politie, onder aanvoering van de beruchte commissaris Vandersmissen, die zich ganse tijd ongezien provocatorisch opstelde, en op bevel van Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS), het nodig massaal de opgekomen actievoerders op te pakken. In twee tijden werd dan ook zowat de helft van de aanwezigen administratief aangehouden.

Typisch voor de lokale geplogenheden: er was een protestactie bij het nationale hoofdkantoor van de PS en een gesprek met een delegatie van de PS, met de media in de nabijheid, nodig om de opgepakte activisten enkele uren later vrij te krijgen. Intussen was het recht om actie te voeren in Brussel, helaas niet voor de eerste keer, wel zwaar aan banden gelegd. De SAP protesteert hier met klem tegen!

 

Foto’s: Herman Michiel

DSCN1743 DSCN1742 DSCN1738DSCN1774 DSCN1770 DSCN1769 DSCN1767 DSCN1749 DSCN1745 DSCN1744

Print Friendly, PDF & Email
Share This