Burgemeester Thielemans van Brussel steekt stokken in de wielen van solidariteit met de Syriërs tegen Al-Assad

syriv

Een vijftiental Belgische en Duitse organisaties, waaronder de SAP-LCR en de JAC, Egalité en het Syrien Solidaritätskomitee, hebben het initiatief genomen om er in Brussel, hoofdstad van Europa, op zaterdag 9 november een internationale solidariteitsbetoging te organiseren met het Syrische volk dat opkomtvoor vrijheid, waardigheid en sociale rechtvaardigheid tegen de bloederige dictatuur van Bachar Al-Assad.

Het platform van de manifestatie verdedigt een democratisch en pluralistisch Syrië. We hebben een aanvraag ingediend voor een vreedzame manifestatie voor de vertegenwoordigingen in Brussel van Rusland, de VS en bij de Europese instellingen. We gaven de garantie dat we een ordedienst zouden hebben, en eventueel opdagende integristen niet zouden dulden.

Maar de politie van Brussel-Stad en burgemeester Freddy Thielemans (PS) hebben ons eerst een hele tijd aan het lijntje gehouden, waarschijnlijk omdat ze te druk bezig waren met de jacht op Afghaanse vluchtelingen, om ons dan te laten weten dat ze weigeren ons toestemming te geven voor een demonstratie door de straten van Brussel.

De boodschap is duidelijk: burgemeester Freddy Thielemans wil de actie beperken tot een statische bijeenkomst en legt duidelijk beperkingen op aan de solidariteit met het Syrische volk en de strijd tegen de dictatuur van Al-Assad. Wij veroordelen beslist dit besluit van de burgemeester en roepen hem en zijn partij, de PS op om hierop terug te komen. Wij vragen niet meer noch minder dan dat de solidariteit met het Syrische volk zich duidelijk en publiek kan uiten in de straten van Brussel, naar de co-verantwoordelijken van dit drama toe, de VS, Rusland en de regeringen van de EU.

Er mogen geen beperkingen worden opgelegd aan de solidariteitsbeweging!

Geen inperking van het recht op vrije meningsuiting!

Leve de Syrische revolutie!

Weg met de dictatuur van Al-Assad !

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email