Cambodja: stakende textielarbeiders doodgeschoten, oproep tot protest

cambodia1Op drie januari viel de militaire politie op opdracht van de Cambodjaanse regering een demonstratie van stakende textielarbeiders aan. De politie opende het vuur met AK-47 geweren. Vijf arbeiders kwamen om en tientallen raakten gewond.

Sindsdien heeft de overheid alle demonstraties verboden en treed het leger op tegen demonstranten. Tenminste 39 arbeiders zijn opgepakt en worden op onbekende locaties vastgehouden. Als gevolg van dit geweld hebben de vakbonden hun staking beëindigd en zijn arbeiders weer aan het werk gegaan. Maar ze blijven bij hun eis dat het minimumloon verhoogd moet worden.

De staking is voorbij maar hun strijd gaat door en ze vragen om hulp.

Neem alsjeblieft een moment de tijd en steun de eis dat de Cambodjaanse regering het geweld staakt, de vrijheid van organisatie en verzameling herstelt, de gevangen arbeiders vrijlaat en alle aanklachten tegen hen laat vallen en onderhandelt over een verhoging van het minimumloon. Je kan de petitie hier  tekenen.

Dit is een campagne van IndustriALL, UNI Global Union, International Trade Union Confederation, Cambodia Labour Confederation en Workers United. Met jullie steun kan het onze grootste campagne ooit worden.

Help ons en draag bij aan het opbouwen van steun voor de campagne – deel dit bericht met je vrienden, familie en mede-vakbondsleden.

Bedankt!

Eric Lee

cambodia7

cambodia6

cambodia2

cambodia3

cambodia5

cambodia4

Print Friendly, PDF & Email
Share This