Gent: rechtzaak Plasactiviste nogmaals uitgesteld

plasactie23Heeft het Gents stadsbestuur schrik voor een klets op de blote billen, net voor de verkiezingen? Blijkbaar wel!

Tijdens de voorbije Gentse feesten kreeg een van de plasactivistes GAS-boetes van 250 euro omdat zij promomateriaal (stickers, badges en affiches) verkocht aan een infostand van de plasactie. Nochtans had de plasactie hiervoor een vergunning van de feestenburgemeester. Zij ging in beroep tegen de GAS voor de politierechtbank. 

Op dinsdag 6 mei verscheen de plasactiviste voor de politierechtbank van Gent. 

De controversiële GAS-zaak van de Plasactie is nu uitgesteld tot na de verkiezingen, maar niet tot na de Gentse Feesten. De rechtzaak gaat nu door op 17 juni. Een overwinning voor Plasactie, want de plasactivistes willen dat de zaak nog voor deze Gentse Feesten wordt uitgesproken.

De advocaat van de Stad Gent drong er vandaag bij de rechter op aan om voor de tweede keer de zaak uit te stellen, tot september. Maar daar kwam niets van terecht. Ze zouden zich dan pas tegen september moeten verantwoorden waarom ze de plasactivisten in juli vorig jaar, in minder dan 24 uren, twee GAS-boetes van elk 250 euro hebben aangesmeerd. Een goed bedachte strategie, want wie van de besturende partijen wil zo’n controversiële GAS-zaak net voor de verkiezingen verliezen? 

Maar wie solt met plasactivistes keert zeker met een natte broek terug naar huis. Plasactivistes verGASsen is tegen de wind in plassen.

 

Print Friendly, PDF & Email