Hart boven Hard speelt Sinterklaas voor een ander fiscaal beleid

mech1Op zaterdag 6 december maakte Hart Boven Hard te Antwerpen gebruik van het traditionele Sinterklaas-feest om te wijzen op de fiscale ongelijkheid. Enkele honderden deelnemers trokken in een optocht dwars door de stad, van het Park-Spoor-Noord, door de achtergestelde noordelijke stadswijk, over de rijke diamantwijk naar het Stadspark.

Onderweg deelden ze symbolische bankbiljetten van 500 € uit, waarop vermeld stond dat dit het bedrag is dat bedrijven elk dag (!) als geschenk krijgen voor de overheid. Op de achterzijde van het namaak-bankbiljet werd dan weer uitgelegd wat de voordelen zijn van een vermogensbelasting op het bezit van de 3% rijkste Belgische families en van hogere belastingen voor maandinkomens boven de 6000 €.

Samen met een echte strijd tegen de fiscale fraude kunnen deze fiscale maatregelen voldoende geld opbrengen om te investeren in werk, onderwijs, gezondheidszorg, cultuur en sociale woningen. Hart Boven Hard wees er dan ook terecht op dat er wel degelijk een alternatief bestaat.

eUR3cyRTZgYybiGG-VmconTOPa1ulqxfldl6xmr1wsc bw24MK9OYXmdK8Um8JjoSE8d4hI3GnlS44tWAYktvcw

Print Friendly, PDF & Email