Mensen zonder papieren opnieuw op de straat

sanspapieren1“Y en a assez, assez, assez de cette société, qui fiche les militants, expulse les sans-papiers !” “Genoeg van deze samenleving die de activisten ficheert en de mensen zonder papieren uitwijst”. Het was een van de vele stevige slogans op de meest recente betoging van de mensen zonder papieren en de steuncomité’s aan hun acties. De manifestatie bracht donderdag 24 april zo’n 250 mensen bijeen in de straten van Brussel.

De actie werd georganiseerd door het Comité van arbeiders zonder papieren van het ACV Brussel-Halle-Vilvoorde, het collectief Mensen zonder papieren België en de Studentencomités voor steun aan de mensen zonder papieren. Het werd een strijdbare betoging die onderweg aangroeide  op een parcours dat heel wat volkse buurten aandeed waar nogal wat mensen zonder papieren wonen. De manifestatie eindigde in een toffe ambiance met strijdbare liederen. 

De SAP-LCR en de JAC-JAK waren met een mooie groep aanwezig om een waardige en rechtvaardige oplossing te eisen en een einde te maken aan de situatie van rechteloosheid waarin tienduizenden asielzoekers in België verzeild zijn. Iedereen papieren, of allen mensen zonder papieren!

De SAP eist: 

1) De onmiddellijke sluiting van de gesloten centra
2) De regularisatie van alle mensen zonder papieren
3) De vrijheid van verkeer en vestiging
4) Stemrecht en het recht zich verkiesbaar te stellen voor iedereen.

Een fotoreportage door Guy Van Sinoy

sanspapieren5 sanspapieren4 sanspapieren3 sanspapieren2

Print Friendly, PDF & Email