Met een pen in de aanslag…

Je suis charlie2Onder het motto ‘Toon uw pen, het was hun wapen’ namen een kleine duizend personen te Antwerpen deel aan een stille manifestatie tegen de barbaarse moord op redactieleden van het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo. Met een pen in de aanslag wilden ze zo hun medeleven betuigen met de slachtoffers, nabestaanden en redactieleden. Tevens kwamen ze op voor de vrede, de vrijheid, het recht op meningsuiting via woord, beeld, humor en satire.

De emotionele, stille manifestatie aan de stripmuur van Brecht Evens werd ook bijgewoond door verschillende Antwerpse prominenten, waaronder gemeenteraadsleden van de Antwerpse oppositiepartijen Groen, PVDA en sp.a. Ook aanwezig waren ook OpenVLD-parlementslid Annick De Ridder en burgemeester, partijvoorzitter (N-VA) en schaduwpremier Bart De Wever.

Achteraf lieten meerdere deelnemers verstaan niet onverdeeld gelukkig te zijn met de aanwezigheid van die laatste. Het is inderdaad moeilijk om abstractie te maken van de hatelijke opmerkingen en de oproepen naar meer repressie, die de Antwerpse burgemeester op televisie meende te moeten maken, en dit alles stilzwijgend te bedekken met de vlag van rouw en eensgezindheid.

De SAP is er van overtuigd dat de meeste deelnemers ondubbelzinnig opkomen tegen xeno- en islamofobie, tegen nieuwe repressieve wetten en voor gelijkheid, democratische rechten en solidariteit. Waar ook ter wereld.

Charlie5 Charlie4 Charlie3 Charlie1 2015-01-08 19.05.57 2015-01-08 19.05.49 2015-01-08 19.03.02

Print Friendly, PDF & Email
Share This