Personeel RVA voert actie tegen herstructurering

rvabru1Op donderdag 3 april vond er een actie plaats van de ACOD Parastalen voor het hoofdgebouw van de RVA op de Keizerslaan in Brussel. Ongeveer 400 personeelsleden van de RVA- kantoren in Antwerpen, Brussel, Oostende, La Louvière, Brugge, Turnhout, Aalst, Kortrijk, Charleroi, Mons, … uitten hun ongenoegen over de plannen voor een interne herstructurering bij de RVA.

Ongeveer duizend personeelsleden verkeren in onzekerheid over hun toekomst en hebben geen garanties over werkzekerheid en werkomstandigheden na de overdracht van de bevoegdheden en personeel in het kader van de 6de staatshervorming,

Deze staatshervorming is tevens aanleiding van een project dat de directie op stapel heeft gezet om bijkomende besparingen op te leggen waardoor een interne herstructurering en een drastische reorganisatie op het programma staat.

Dit heeft verregaande gevolgen voor de werkzekerheid, de werkomstandigheden en het privéleven van het overblijvend RVA-personeel en zal allicht ook de dienstverlening aan de sociaal verzekerden in het gedrang brengen.

Een fotoreportage

rvabru7 rvabru6 rvabru5 rvabru4 rvabru3 rvabru2

 

Print Friendly, PDF & Email