Provinciale staking ook in Mechelen goed opgevolgd

stak-mecheln1Mechelen, gisterenochtend. Vooraleer naar mijn eigen stakerspost te gaan aan het ziekenhuis Sint- Maarten even langsgaan aan de Centrale Werkplaats van de NMBS in Mechelen. Een stevig pikket waar een eenzame werkwillige toch binnenwil. Een goed moment om eens te horen waarom zij “den blok er op leggen”. Kristof De Brabanter van ACOD-spoor en zijn compaan Steven van ACV-Transcom leggen mooi uit waar het op staat. Jammer genoeg is er een technisch probleem met mijn camera en valt het deel van Steven weg…

stak-mechen2In theater ’t Arsenaal in Mechelen is het later op de dag verzamelen geblazen voor de militanten die van de pikketten komen. Hart boven Hard heeft mee dit initaitef genomen. Terwijl we het felgesmaakte SAP-pamflet verspreiden aan de ingang sijpelen de eerste delegaties van de bedrijven binnen. Ook hier halen we enkele mensen voor de lens zoals Els, bibliotheekmedewerkster en Bart Leblans van Telenet. In korte maar stevige bewoordingen leggen zij uit waar het op staat met de stakingsacties.

’t Arsenaal zal heel de voormiddag het zenuwcentrum blijven waar de verschillende acties, en nieuwsjes worden uitgewisseld. Een ding is zeker voor de aanwezigen: 15 december zal zeker lukken. We gaan ons niet laten demobiliseren. Daarvoor is de kwaadheid te groot.

Video-interview met enkele deelnemers 

Print Friendly, PDF & Email