Solidair met de spoorstaking!

chemino1De SAP is solidair met de staking van het spoorwegpersoneel aangesloten bij ACOD-Spoor, die sinds zondagvond een 24-urenstaking begonnen zijn om hun ongenoegen te uiten tegen het personeelstekort op alle diensten.

Dit gaat ten koste van de kwaliteit van de dienstverlening, de veiligheid van het personeel alsook van de reizigers die in het gedrang komt, de stiptheid van de treinen en de veiligheid van het spoorverkeer.

Het personeelstekort heeft ook een invloed op de werkdruk van het overblijvende spoorwegpersoneel, waardoor 1 miljoen achterstallige verlofdagen en recuperatiedagen niet opgenomen kunnen worden. Recuperatiedagen ter compensatie van overuren, weekendwerk, werk op feestdagen, enz.

Met deze actie wil de socialistische vakbond ACOD een belangrijk signaal geven aan de directie van de NMBS en de overheid: de huidige toestand kan niet blijven duren. De NMBS dient zo vlug mogelijk een oplossing te bieden door vluggere aanwervingen om het personeelstekort aan te zuiveren, de kwaliteit van de werkomstandigheden, de veiligheid en dienstverlening te verbeteren en er voor te zorgen dat het spoorwegpersoneel ook de achterstallige verlofdagen en compensatiedagen waarop zij recht hebben, kunnen opnemen!

Enkele foto’s van aan het pikket in Berchem

chemino2 chemino3 chemino4

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email