Solidariteit met de staking bij Lanxess Rubber

lanxs1Op vraag van de vakbonden werd vrijdag 14 maart een solidariteitspiket georganiseerd bij Lanxess Rubber (het vroegere Polysar). En dit was nodig. Na meer dan een week staken zit de situatie nog steeds muurvast. De directie heeft de toegang tot de fabriek ontzegd voor alle arbeiders en blijft verder provoceren. Publiek worden nog andere afspraken in vraag gesteld (over een aantal premies die te maken hebben met extra lastige werkzaamheden). De directie blijft dus verder olie op het vuur gooien.

Deze oproep werd zeer goed opgevolgd. Bijna alle grote bedrijven uit de sector zijn met een delegatie naar de poort gekomen. Iedereen begrijpt dan ook dat de inzet zeer groot is: als de directie van Lanxess Rubber in zijn opzet slaagt, zal dit gevolgen hebben voor de rest van de sector.

De houding van de directie van Lanxess Rubber ligt in het verlengde van de arrogante houding van Essenscia, de patroonsfederatie van de sector scheikunde, die reeds meer dan een jaar weigert een sectorakkoord af te sluiten.

Het is dan ook belangrijk dat de vakbonden van de sector dit conflict opentrekken naar de andere bedrijven. Enkel op deze manier kan er voldoende druk opgebouwd worden om deze provocaties een halt toe te roepen.

Ook de SAP was opnieuw met een delegatie op dit stakerspiket aanwezig om haar steun te betuigen met de stakers van Lanxess Rubber. Bezoek aan het piket en solidariteitsmoties zijn zeker welkom!

Een fotoreportage van het stakingspiket op vrijdag 14 maart
lanxs2 lanxs3 lanxs4 lanxs5 lanxs6 lanxs7 lanxs8 lanxs9 lanxs10 lanxs11 lanxs12

Print Friendly, PDF & Email
Share This