Staking bij Lanxess Rubber gaat 7e week in

P1020107De arbeiders van Lanxess Rubber gaan op 17 april hun 7de week staking in. Enkele militanten van de SAP brachten opnieuw een steunbezoek aan het stakingspiket voor het bedrijf.

Na het versturen van een anonieme open brief van enkele “werkwilligen”, die trouwens ondertekend werd door bedienden en kaderleden vernamen we van Koen Catry, vakbondsafgevaardigde bij Lanxess, dat er deze morgen een infovergadering plaatsgevonden heeft in Kallo, waar alle werknemers op uitgenodigd waren, ook de zogenaamde “werkwilligen”.

Deze hadden echter verstek gegeven en kwamen nu onder politiebegeleiding en met de nodige pers, informatie vragen over het afspringen van de verzoeningspoging tussen de directie en de vakbonden, maar wilden dit niet doen aan het piket. De vakbonden weigerden hen dan ook op zulke manier informatie te geven.

De straat werd door de politie afgezet. De opgedaagde werkwilligen probeerde, het stakingspiket te provoceren en wachtten op de confrontatie, dit met het oog op de pers en de politie die aanwezig waren. De stakers lieten zich echter niet uit hun lood slaan door deze “werkwilligen” en bleven gedisciplineerd hun stakerspikket houden.

“Als iemand informatie wil, willen we die zeker geven, hier op ons piket, maar van zo te stemmen over de nieuwe CAO kan er geen sprake zijn”, zei Koen Catry.

P1020102P1020115P1020114


Print Friendly, PDF & Email