Zorgnet-Vlaanderen komt eindelijk uit de ivoren toren. Actie bij Peter de Poenschepper

zorg1

200 vakbondsmilitanten van de zorgsectoren betoogden vandaag voor de zetel van Zorgnet-Vlaanderen, een van de grootse werkgeversorganisaties in de zorgsector in dit land. De hoofdzetel is gevestigd in de “ivoren toren”  van waaruit de christendemocratische ideologische bovenbouw wordt bestierd: de beruchte “Guimardstraat 1”.

Alles draait rond het niet ondertekenen van een allerlaatste cao in het Paritair Comité 330 met betrekking tot het toekennen van een loonbarema voor zorgkundigen (zie ook ons vorig artikel).

Het gaat hier over niet minder dan 32.000 zorgkundigen waarvoor de regering in extremis tijdens het mislukte overleg van 14 oktober 14,245 miljoen euro uit de hoed toverde.

Het is, zoals LBC-vakbondsecretaris Mark Selleslaghs vandaag op het podium stelde: “ de wereld op zijn kop, wanneer vakbonden de werkgevers achter de veren moeten zitten om ‘de poen te pakken’.  En nog: “dat werkgevers zoals Zorgnet-Vlaanderen, in hun ivoren toren de boodschap niet willen horen”. Vandaar dat er nep-biljetten met de beeltenis van Peter De Gadt, afgevaardigd bestuurder van Zorgnet, richting de hoofdzetel werden gegooid met de boodschap :”pak nu eindelijk de poen!”

’s Middags was er nog een overleg tussen de vakbonden en Zorgnet. Met resultaat blijkbaar.

Jan-Piet Bauwens, secretaris voor BBTK-Social-Profit, nam ook deel aan het gesprek en was na afloop positief : “Een budget hebben van 14.245.000 euro en niet tot een akkoord kunnen komen is nog nooit gezien. Dit hebben we ook willen duidelijk maken aan de leiding van Zorgnet. Ik denk dat ze de boodschap hebben begrepen en we kregen een tekst mee waaruit we heel duidelijk kunnen opmaken dat ze dus willen tekenen. Concreet is er morgen een overleg tussen de werkgevers van de ziekenhuizen rond een “kleine aanpassing”. In de week na het Allerheiligenverlof zullen we dan een extra PC330 hebben om te komen tot een definitieve versie die door alle partijen zal kunnen ondertekend worden.”

Deze soap is bijna ten einde maar een volgende “pak-de-poen-show” door de werkgevers is nooit veraf…

© foto’s : Bruno De Wit

zorg2

zorg3

Print Friendly, PDF & Email
Share This