Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fiscale rechtvaardigheid & tax shift

16 september, 2015 @ 19:30 - 22:00

Sans-titre-1
Het pleidooi voor een billijker belastingstelsel wordt sterker nu recentelijk talrijke fiscale ontwijkingsconstructies ( Luxleaks, Swissleaks) aan het licht zijn gekomen. Alleen al in het geval van de HSBC bank hebben een 3000-tal gefortuneerde Belgische belastingplichtigen 6 miljard euro belastingen ontweken.

Al deze lekken zijn echter maar het topje van de ijsberg van de wereldwijde belastingontwijking. Er is een echte industrie van fiscale optimalisering door de multinationals ontstaan. Een netwerk van bankfilialen biedt onderdak aan ontelbare offshore constructies (vestiging onderneming in fiscale paradijzen) die belastingontwijking mogelijk maken. Bovendien geven verschillende fiscale gunstmaatregelen, onder meer de notionele intrestaftrek en “rulings”, de mogelijkheid aan ondernemingen hun belastingen sterk te doen dalen (tussen 3 en maximum 5 % van hun inkomsten).

Dit alles ondergraaft de herverdelende rol van de staat via belastingen, noodzakelijk door de steeds meer grotere inkomensongelijkheid tussen de burgers. Maatregelen dringen zich op voor een rechtvaardiger fiscaliteit. De zogenaamde tax shift is een mogelijke piste, maar het is een vlag die vele ladingen dekt. Analyse van de scheefgelopen situatie, inzicht in de haalbaarheid van voornoemde tax shift, dit alles is het thema van het seminarie dat Masereelfonds Vilvoorde organiseert onder deskundige leiding van Johan Seynaeve (militant AC0D-Financiën) en Guido Deckers ( nationaal ACV-propagandist).


Woensdag 16 september 2015 om 19u30

CC Bolwerk, Bolwerkstraat 17, 1800 Vilvoorde

Inkom gratis

www.masereelfonds.be

Flyer in pdf formaat hier downloaden

flyer fiscaliteit

Print Friendly, PDF & Email

Gegevens

Datum:
16 september, 2015
Tijd:
19:30 - 22:00

Organisator

Masereelfonds Vilvoorde

Locatie

CC Bolwerk
Bolwerkstraat 17
Vilvoorde, 1800
+ Google Maps