Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het Rode Scherm speelt “Inside Man”

26 juni, 2015 @ 20:15 - 22:45

€5

Vrijdag 26 juni in de Klappei om 20:15

De film gaat over een goed voorbereide bankoverval, de confrontatie tussen de leider van de overvallers (Clive Owen’: King Arthur, Sin City, Greenfingers), een onderhandelaar van de politie (Denzel Washington: Flight, The Hurricane, Malcolm X ) , een lobbyiste (Jodie Foster, The Brave One, Nell, The Taxi Driver )) en een bankdirecteur (Christopher Plummer: The Sound Of Music, The Man Who Would Be King, Murder By Decree. )

Het verhaal begint wanneer een aantal misdadigers een bank overvalt. De circa 50 personen (bankmedewerkers en cliënten) die in de bank aanwezig waren, worden gegijzeld door overvallers die allemaal een zwarte overall en een masker dragen. Dalton Russell beveelt om alle gijzelaars hun kleren te verwisselen voor een gelijke zwarte overall met een masker. Een gijzelaar wordt vrijgelaten met een koffertje waar de eisen van de gijzelnemers op staan. De overvallers eisen dat een vliegtuig moet klaar staan of elk uur wordt iemand doodgeschoten. Het koffertje blijft in de commandowagen achter. Keith Frazier, een politierechercheur gaat de bank binnen om te onderhandelen met Dalton Russell. Frazier heeft ondertussen door dat de bankovervallers gewoon tijd willen rekken…

Elk detail is erg belangrijk in deze film.

Spike Lee

Spike Lee maakt sociaal bewogen films. Racisme is een belangrijk thema in zijn werk. De films Malcolm X en Do the right thing zijn daar goede voorbeelden van. De muziek in Do the right thing is van Public Enemy. Andere motieven die regelmatig in het werk van deze media op mensen hebben. filmmaker/regisseur zitten verweven zijn criminaliteit, het stadsleven, en de invloed die de media op mensen hebben.

In een aantal van zijn films speelt hij ook zelf een rol, al is het meestal maar een heel kleine rol.

inside_Man_Page_1

inside_Man_Page_2

Print Friendly, PDF & Email

Gegevens

Datum:
26 juni, 2015
Tijd:
20:15 - 22:45
Kosten:
€5

Organisator

Het Rode Scherm & Filmhuis Klappei

Locatie

Filmhuis KLAPPEI
Klappeistraat 2
Antwerpen, 2060
+ Google Maps