Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Na Namen en Brussel nu ook in Gent tijdens de Gentse Feesten

17 juli, 2015 - 26 juli, 2015

Tijdens de Gentse Feesten van 17 tot en met 26 juli kan je in 9000, Vrijdagmarkt 9 een kapitalisme museum bezoeken. Elke dag van 14u tot 19u met rondleiding om 15u. Nocturne op vrijdag 24 juli (open tot 22u). Ingang via zijingang in de Meerseniersstraat nr.14.

Dit jaar zijn we erin geslaagd om het museum van het kapitalisme naar “ons huis” te krijgen. Het Museum is een interactieve tentoonstelling door jongeren gemaakt en bedoeld voor een breed publiek. De bezoekers worden meegenomen in het verhaal van het kapitalisme: vanaf de oorsprong tot het huidige dominante economisch systeem – met de kansen die het biedt en de problemen die het opwerpt.

De makers hadden bij de samenstelling van het museum een ambitie: laat mensen meer te weten komen over een systeem dat als evident wordt beschouwd en laat hen erover reflecteren door beelden, doe-opdrachten, uitspraken en voorwerpen. Het resultaat mag er zijn.

Eerder streek het Museum neer in Namen en Brussel om nu tijdens de Gentse Feesten haar Vlaamse première te maken in “Ons Huis” te Gent.

Het museum is tijdens de Gentse Feesten elke dag te bezoeken tussen 14 en 19 uur. Elke dag om 15 uur is er een geleid bezoek (inschrijven via gent@kapitalismemuseum.org). Op 24 juli is er een nocturne en is het museum open tot 22 uur.

www.kapitalismemuseum.org

affiche_Gent_met_nocturne_web

Print Friendly, PDF & Email

Gegevens

Begin:
17 juli, 2015
Einde:
26 juli, 2015

Organisator

kapitalismemuseum

Locatie

Ons Huis
Meerseniersstraat,14
Gent, 9000
+ Google Maps