Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Protest bij Gentse gemeenteraad: G4S beveiligt apartheid! G4S weg uit Gent!

23 juni, 2014 @ 17:30 - 19:00

“Stop G4S in Gent” blaast verzamelen aan het stadhuis van Gent om de gemeenteraadsleden te wijzen op hun verantwoordelijkheid bij hun contracten met bewakingsfirma G4S, een bedrijf dat de mensenrechten en het internationaal recht schendt.

Concreet willen we dat elk een letter vasthoudt om “Stop G4S in Gent” te spellen. Daarnaast wordt er geflyerd en handtekeningen opgehaald.

In april-mei verlengde het stadsbestuur twee van de drie contracten met G4S. Het stadsbestuur beloofde om in de toekomst mededinging naar de contracten toe te laten. Daarmee is onze honger niet gestild. Wij willen op de laatste gemeenteraadszitting voor de zomervakantie duidelijk maken dat we druk zullen blijven uitoefenen om de samenwerking stop te zetten.

G4S werkt actief mee aan het bezettings- en apartheidsregime van Israël. G4S schendt op verschillende manieren het internationaal recht en de mensenrechten van de Palestijnen. G4S levert veiligheidsapparatuur en -diensten voor detentiefaciliteiten in Israël en de bezette Westelijke Jordaanoever waarin Palestijnse politieke gevangenen –waaronder kinderen- zonder eerlijk proces opgesloten zitten en onderworpen worden aan systematische mishandeling. G4S levert ook beveiligingsdiensten aan bedrijven en industriële zones in de illegale Israëlische kolonies en aan Israëlische militaire controleposten op de Westelijke Jordaanoever, die onderdeel vormen van de Apartheidsmuur waarvan het tracé illegaal werd verklaard door het Internationaal Hof van Justitie (Adviserende Opinie van 9 juli 2004).

Stad Gent heeft het voorbije jaar drie overheidsopdrachten aan dit bedrijf gegund voor een bedrag van ruim 4 miljoen 370 000 euro.

De petitie tekenen kan op: http://www.palestinasolidariteit.be/petitie-stop-g4s-gent

Meer info: Stop G4S in Gent: http://www.palestinasolidariteit.be/acties/stop-g4s

Wanneer? Maandag 23 juni, vanaf 17u30

Waar: Stadhuis Gent (Botermarkt 1)

De Stop G4S-campagne wordt ondersteund door: Gents Actieplatform Palestina, Human Rights Centre UGent, Intal Gent, Karibu Wereldkoor, Leuvense Actiegroep Palestina, Links Ecologisch Forum, Middle East and North Africa Research Group UGent, Milieuwerkgroep JNM, Palestina Solidariteit, Vredesactie Gent, Vrede vzw

 

Print Friendly, PDF & Email

Gegevens

Datum:
23 juni, 2014
Tijd:
17:30 - 19:00

Organisator

Stop G4S in Gent