Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wake voor vrede en verdraagzaamheid – geen Pegida in Antwerpen

26 januari, 2015 @ 18:30 - 20:00

Raf-HBH_antwerp‘Als Pegida een manifestatie houdt tegen de islam, laat ons dan bewijzen dat Antwerpen daadwerkelijk een stad is van iedereen, ongeacht afkomst of religie,’ klinkt het bij HART BOVEN HARD Antwerpen.

Hart boven Hard Antwerpen organiseert op 26 januari in Antwerpen een wake die staat voor vrede en verdraagzaamheid. ‘Zo willen we op een passende en positieve manier een signaal geven dat in onze samenleving iedereen zijn plaats heeft en krijgt, vanuit gelijkwaardigheid,’ zegt Ciska Hoet, woordvoerster van Hart boven Hard Antwerpen.

Aanleiding voor de organisatie van de wake is de oproep van de Duitse anti-islambeweging om maandag 26 januari in Antwerpen op straat te komen. ‘De wake is een onmiddellijk en duidelijk antwoord aan diegenen die verdeeldheid en haat willen zaaien op basis van afkomst of religie. We willen niet dat het Duitse Pegida geïmporteerd wordt in Antwerpen,’ klinkt het.

IEDEREEN UITGENODIGD!

Hart boven Hard nodigt alle verenigingen en burgers die kiezen voor een warme, vreedzame en solidaire samenleving uit aan deze wake deel te nemen.

Print Friendly, PDF & Email

Gegevens

Datum:
26 januari, 2015
Tijd:
18:30 - 20:00

Organisator

Hart boven Hard Antwerpen

Locatie

Het Steen
Antwerpen, 2000 + Google Maps