Bestel nu Nationaliteit en klassenstrijd in België

boekpatroonsHet Uitgavenfonds Ernest Mandel organiseerde afgelopen dagen een reeks boekvoorstellingen van het net van de pers gerolde boek Nationaliteit en klassenstrijd in België. De introductie door Hendrik Patroons op de avond in Antwerpen kan je hieronder bekijken.

De teksten opgenomen in de bundel werpen een licht op de problemen waar de Belgische staat vandaag, zij het in gewijzigde omstandigheden, mee te maken heeft.

De bundel werd samengesteld door Gertjan Desmet en Hendrik Patroons.

Gertjan Desmet (1987) is geschiedkundige en archivaris. Hij interesseert zich vooral voor de geschiedenis van radicaal-links, het Exil (1933-1940) en de Joodse bevolking in België.

Hendrik Patroons (1946) studeerde geschiedenis in Gent en Leuven. Hij is al meer dan 40 jaar actief in de radicaal linkse beweging in België en Frankrijk.

Nu te bestellen!

Het boek kan besteld worden bij het Uitgavenfonds Ernest Mandel door overschrijving van 15 euro/exemplaar (verzendingskosten inbegrepen) op het rekeningnummer van Vorming Leon Lesoil, m.v.v. “Nationaliteit en klassenstrijd” en het aantal gewenste exemplaren.

IBAN: BE09 0010 7284 5157

BIC: GEBABEBB

Op zaterdag 22 maart organiseert het Masereelfonds in De Markten in Brussel een symposium over de Vlaamse Beweging vandaag. Het Uitgavenfonds Ernest Mandel zal op dit symposium met een stand aanwezig zijn.

mandel14

Print Friendly, PDF & Email