Onze rol is op…

plascatie_rolAl meer dan 10 jaar voert Plasactie vzw onophoudelijk actie voor de gelijke sanitaire rechten van vrouwen en mannen op verschillende evenementen. Al meermaals bewezen we dat dit probleem leeft bij de bezoekers van de Gentse Feesten, zo stond ons voorstel “ 1 beker = 1 plasbeurt” op nummer 1 van “ De vragende partij” in 2012 en verzamelden 2651 handtekeningen voor ons succesvolle burgerinitiatief in 2013.

Tijdens de Gentse Feesten 2013 werd (een activiste van) de Plasactie vzw twee maal verGASt voor de legale verkoop  van actiemateriaal ( dwz. verkoop met een gebruikelijke standplaats- en verkoopsvergunning ondertekend door de feestenburgemeester namens het college).
Er hangt ons een totale GAS-boete van 500 euro boven het hoofd. Hiervoor tekenden we beroep aan en komen we op dinsdag 6 mei voor de Politierechter.

Daarnaast werd tijdens dezelfde Gentse Feesten een deel van ons actiemateriaal (7 badges, 45 poster en 35 stickers) in beslag genomen, we liepen daardoor een deel van onze inkomsten als vzw mis. Vreemd genoeg mochten we wél plastuiten en balpennen blijven verkopen! Die aanpak doet ons vermoeden dat het stadsbestuur onze visuele communicatiemiddelen en terechte aanklacht tegen de sanitaire ongelijkheid tussen mannen en vrouwen uit de feestensfeer wil houden.

Maar Plasactie vzw plooit niet en steekt een tandje bij! We laten ons niet verGassen omdat we een kritische boodschap brengen en actie voeren. Daarom doen we beroep op de steun van alle sympathisanten en vrienden van Plasactie.

Om de advocaatkosten en de mogelijke GAS-boetes te betalen, maar ook om ons in staat te stellen verder actie te voeren organiseren we een groot benefietfeest op donderdag 1 mei in Club 1847 (E. Anseeleplein 1, Gent).

Je kan ons steunen door een steunkaart te kopen, naar het feest te komen of een (klein) bedrag te storten op onze rekening ( BE76 9792 2785 2395 met vermelding van “benefiet”).

Dankzij jullie steun, houden we de strijd van Plasactie vzw voor gelijke sanitaire rechten levend.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share This