Protest bij receptie N-VA in Gent

NVA NR21

FEL, Climaxi vzw, SAP en enkele individuele deelnemers/sters protesteerden zondag 29 januari bij de Gentse nieuwjaarsreceptie van de N-VA tegen de racistische en neoliberale besluiten van de regering.

Om het beleid symbolisch in de verf te zetten hadden we rode lopers uitgerold met allerlei sociale en mensenrechten op gespeld. De bezoekers konden niet anders dan daar over lopen. De meeste N-VA-ers kwamen natuurlijk met de auto en reden dwars over onze rechten heen. Ondertussen zongen we een mooi aan Theo Francken aangepaste versie van Welterusten Meneer de President.

Indexering, gelijkheid, pensioenen, ziektezorg, de regeringen maken het allemaal kapot, prediken islamofobie en haat tegen vluchtelingen… Tijd om ze te stoppen.

Gezien onze regering niet vanzelf gaat instorten, wordt het tijd ze een handje te helpen. Wij blijven niet passief toekijken terwijl ze al onze rechten uithollen en een steeds rechtser beleid gaan voeren.

Hoe ver gaan ze eigenlijk? De geschiedenis leert ons dat ze zo ver gaan als ze kunnen, tot iemand ze tegenhoudt. Dat is dan ook de uitdaging van het verzet van vandaag: de regering blokkeren en alternatieven organiseren.

Opvallend ook: meer vrouwen dan mannen bij de actievoerders. De regeringen vandaag voeren het meest seksistische, racistische en neoliberale beleid ooit, dus ook wij gaan ons meer en meer organiseren. The feminists are coming.

Het worden interessante tijden.

Een fotoreportage

Foto’s: Evie Embrechts, Hendrick Patroons, Jean Marie Versyp, Myriam Joost

NVA NR5

NVA NR8

NVA NR10

NVA Pi0

NVA NR14

NVA NR13

NVA NR15

NVA NR1

NVA NR2

NVA NR3

NVA NR4

NVA NR17

NVA NR 20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share This