Steun de Koreaanse spoorwegarbeiders tegen de repressie

koreaTwee weken geleden vroegen we jullie steun omdat Koreaanse spoorwegarbeiders op het punt stonden te gaan staken. Zij waren bezorgd dat de regering zou pogen om de staking te breken en vroegen om wereldwijde solidariteit van werkende mensen. Ze vroegen ons een duidelijk signaal af te geven aan de Zuid-Koreaanse regering en bijna 9000 mensen stuurden een protestboodschap.

Vandaag komen hun meest pessimistische verwachtingen uit.

De staking is nog maar een paar dagen oud maar de Zuid-Koreaanse regering is al overgegaan tot harde repressie. Een paar uur geleden viel de politie de kantoren van de Koreaanse bond van spoorwegarbeiders binnen. Computers en andere apparatuur werden in beslag genomen.

Er zijn arrestatiebevelen uitgevaardigd voor de voornaamste vakbondsleiders. Deze zijn ondertussen ondergedoken. Volgens de Koreaanse media staat het leger paraat om honderden soldaten in te zetten als stakingsbrekers.

Morgen zullen metro-arbeiders in Seoul een solidariteitsstaking organiseren en de hoofdstad plat leggen.

Aan ons is nu de taak om zij breed mogelijk steun voor de Koreaanse spoorwegarbeiders te vergaren.
Zij staan in de voorste linie in het gevecht tegen neoliberaal beleid als privatisering – en ze verdedigen elementaire mensenrechten als het recht op het vormen van onafhankelijke vakbonden en het stakingsrecht.

Als je het nog niet gedaan hebt, stuur dan alsjeblieft een protestbericht: http://bit.ly/1fBBXyu

Heb je de campagne al gesteund? Bedankt! Maar we moeten meer doen:

– Post deze link op je Facebook profiel: http://bit.ly/1fBBXyu
-Vertel je vrienden dat je deze campagne steunt en roep hen op om deze ook te steunen.
– En tweet dit bericht:Hands off the Korean railway strikers! http://bit.ly/1fBBXyu @labourstart

Als je vakbond een mailinglist heeft voor de leden, zorg er dan voor dat iedereen geïnformeerd is over deze belangrijke strijd. Miljoenen vakbondsleden hebben nog niks gehoord over deze beweging. Stuur alsjeblieft een e-mail naar je medevakbondsleden.

Alle info over deze en andere acties vind je op Labour Start

Print Friendly, PDF & Email