Vluchtelingenmars naar Antwerpen groot succes

IMG_8972De etappe van Berchem naar Antwerpen tijdens « De mars van de vluchtelingen van Lampedusa » deze zondag 15 februari, was een groot succes.

Om het recht op vrijheid en menselijke waardigheid op te eisen, stapten ongeveer 400 marcheerders, vluchtelingen en sympathisanten, op van Brussel naar Antwerpen. Zij zetten zich in omdat het een noodzaak is de bevolking te informeren en het bewustzijn te verhogen rond hun erbarmelijke omstandigheden.

Ze kwamen rond 19 aan bij het station van Antwerpen-Berchem, waar ze opgewacht werden door ongeveer vijftig sympathisanten en burgers die kwamen om hen te steunen.

Ondanks de tekenende vermoeidheid op de gezichten, vooral bij de minder jonge wandelaars en de baby’s in de buggies (men marcheerde ongeveer 60 km in twee dagen tijd) , werd het fluitsignaal gegeven voor de start van de mars van Berchem Station door het stadcentrum van Antwerpen.

Met fakkels, die de avond van Antwerpen verlichtten, doorploegden de wandelaars de Antwerpse straten, over een afstand van 4 km. Ze schreeuwden met luide stem: “Wij zijn niet gevaarlijk, wij zijn in gevaar!» « Wij eisen regularisering », « we hebben genoeg gewacht, we zijn moe ». De organisatie van de mars was onberispelijk.

Het is om hun “recht op vrijheid en waardigheid” op te eisen dat de vluchtelingen van Lampedusa deze mars gestart zijn, gesteund door verschillende organisaties die actief zijn op het gebied van vluchtelingen, migranten zonder papieren en immigratie. Er waren ook politieke militanten en activisten van verschillende achtergrond bij, waaronder militanten van de LCR-SAP die de mars vergezelden sinds de aftrap in Brussel.

Fotoreportage en video van Rafik Khalfaoui

IMG_8928IMG_66639 IMG_8952 IMG_8970 IMG_8975 IMG_8985 IMG_9020 IMG_9049 IMG_9055 IMG_9068 IMG_9069

Print Friendly, PDF & Email
Share This