Wijk zonder trein voert actie voor behoud treinverbindingen Gentbrugge

wijk zonder trein

De actiegroep “Wijk zonder trein” uit Gentbrugge vierde op maandag 14 december haar eerste verjaardag met een gratis ontbijt voor de pendelaars in het plaatselijke station. Een dertigtal mensen van de actiegroep verwelkomden de reizigers met koeken, koffie, een gezond stuk fruit en een pamfletje. Dit alles muzikaal omlijst door een bandje dat van in de vroege uren het beste van zichzelf gaf.

“Wijk zonder trein” komt al een jaar op tegen de afschaffing van een aantal treinverbindingen in het station. De groep voert al geruime tijd een petitiecampagne, en organiseerde in het verleden ook al een bijzonder goed buurtfestival. In het voorjaar van 2016 komt er meer duidelijkheid over de plannen rond het Gents voorstadnet, en in 2017 komt er een nieuw reizigersplan van de NMBS. De activisten willen alvast tot deze data verder blijven ijveren rond hun eisen.

Aan de actie nam ook een groepje syndicalisten van ACOD Spoor deel, die tegelijk ook handtekeningen verzamelden voor de petitie Redonzetrein.be. Een mooie manier om de noodzakelijke solidariteit tussen treinreizigers en spoorwegpersoneel duidelijk te maken.

Meer informatie en de petitie vind je op de facebookpagina van “Wijk zonder trein”: wijkzondertrein.be

Een fotoreportage (foto’s: Olivier Pintelon)

wijk zonder trein 1

wijk zonder trein 2

wijk zonder trein 3

wijk zonder trein 5

Print Friendly, PDF & Email
Share This