De Wever – Michel – Bourgeois vertrappelen onze rechten. Gun ze geen rustig 2017!

de maat is vol

Dag allen, een goed en strijdbaar 2017 gewenst! Het is nodig, want het sociale verzet heeft nog drukke tijden voor zich.

Afgelopen jaren werden immers onze sociale zekerheid, pensioenen en uitkeringen, arbeidsvoorwaarden, en sociale voorzieningen in steeds sneller tempo afgebroken. Democratische rechten en vrijheden, vakbondsrechten of een menswaardig asielbeleid komen steeds meer onder vuur. En in 2017 doen ze er nog een schep bovenop, met de Wet Peeters rond de arbeidsduur, een nieuwe aanval op de sociale zekerheid en een hoop prijsverhogingen voor openbare voorzieningen allerlei.

Voor cadeaus aan de rijksten, banken en bedrijven, investeringen in bommenwerpers en militairen op straat was er geld in overvloed, terwijl de gewone mensen er steeds meer op achteruitgaan. Rechtvaardige fiscaliteit, goede gezondheidszorg voor iedereen, betaalbaar openbaar vervoer, een echte klimaatpolitiek of het aanpakken van de vele discriminaties die vrouwen, jongeren en migranten nog steeds ondergaan, zijn met de rechtse regeringen verder af dan ooit.

De N-VA als grootste en meest rechtse regeringspartij draagt hiervoor een verpletterende verantwoordelijkheid, federaal en Vlaams.

We nodigen alle verontruste en verbolgen burgers, organisaties en bewegingen dan ook uit samen met ons een solidaire, sociale, democratische, pacifistische, gastvrije, feministische en antiracistische nieuwjaarsboodschap over te brengen aan de rechtse regeringen en de N-VA. De Wever – Michel – Bourgeois: Wij gunnen jullie geen rustig 2017!

We willen alvast onze stem laten horen bij de nieuwjaarsreceptie van N-VA Gent. Vreedzaam maar duidelijk en vastberaden.

Afspraak op zondag 29 januari, om 11u stipt, hoek Lentestraat en Stropkaai, 9000 Gent.

Eerste initiatiefnemers: Eric Goeman (voorzitter ATTAC), FEL (Feministisch en Links), Climaxi, SAP

Wil je als organisatie de actie ook ondersteunen of zit je met vragen? Neem dan snel contact op: thomas-weyts@hotmail.com of 0496 20 76 37.

Print Friendly, PDF & Email