Kettingreactie Tihange – doe mee!

Op zondag 25 juni wordt van 14 tot 16u een grote mensenketting gevormd tegen kernenergie. We willen een ketting vormen over een afstand van 90 km, van Tihange tot Aken (Duitsland) over Luik en Maastricht (Nederland). De actie wordt georganiseerd door Kettingreactie Tihange, een samenwerking van organisaties en activisten uit België, Nederland en Duitsland.

Ook de SAP-LCR neemt deel aan deze mensenketting. We roepen al onze leden en sympathisanten op om ook mee te doen. Wij spreken af om 11u30 aan Sam’s Café in het station van Brussel Zuid (tegenover de terminal van Eurostar en Thalys). Daar nemen we om 11u50 samen de trein naar Luik, waar we dan rond 13u aankomen.

De mensenketting vraagt het onmiddellijk stil leggen van de afgeleefde kerncentrales Tihange 2 en Doel 3. Aan de actie zullen mensen uit minstens 3 landen deel nemen die hand in hand opkomen voor dit doel.

We willen met deze mensenketting met zoveel mogelijk burgers een duidelijk signaal geven dat de dreiging die over miljoenen mensen hangt in Europa moet worden opgeheven. Hoog tijd voor actie!

De ketting zal rond 16u eindigen. We nemen dan samen de trein terug. Elke meter telt, kom je ook?

Alle informatie over de actie kan je vinden op de website van Kettingreactie Tihange. De flyer kan je hier downloaden.

Print Friendly, PDF & Email