MR valt het stakingsrecht frontaal aan

pamflet-2

In een recente verklaring veroordeelde de SAP de mars naar een sterke staat van de regering Michel.

Op 26 november 2015 vernamen we dat de MR (Franstalige liberalen, de partij van premier Michel) een wetsvoorstel heeft neergelegd om stakingspikketten feitelijk te verbieden. Dit voorstel is door 9 MR-parlementsleden ondertekend, waaronder de voorzitter van de MR, Olivier Chastel.

We schreven in onze verklaring onder meer: “Het valt sterk te vrezen dat de regering het huidige klimaat aangrijpt om op korte termijn en zonder veel debat haar voorstellen tegen de syndicale rechten, net als een nieuw pakket antisociale maatregelen, door te drukken(…).

Het liet niet lang op zich wachten, noch voor nieuwe antisociale maatregelen, en ook nu niet met een frontale aanval op onze rechten, onze democratische en syndicale vrijheden…

Het is duidelijk dat de antiterroristische strijd als voorwendsel dient voor een grootschalig offensief tegen de democratische rechten en tegen de arbeidersbeweging. Na het verbieden van de conferentie over Syrië, georganiseerd door Formation Leon Lesoil en de SAP, het verbieden van de klimaatmars in Brussel en vervolgens in Oostende, laat dit wetsvoorstel  geen enkele twijfel over wat betreft de intenties van de rechterzijde.

De SAP roept alle linkse krachten op om niet in de val te trappen van de “nationale eenheid”  en om samen de democratische en syndicale rechten te verdedigen.

Basta! Stop!

Print Friendly, PDF & Email