Social Profit massaal op straat

Op dinsdag 21 maart kwamen de werknemers van de Social Profit in al haar verscheidenheid (rust- en verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, thuiszorg, bijzondere jeugdzorg, CAW, …) voor de tweede keer in enkele maanden met heel veel volk op straat in Brussel. Met minstens 14 000 waren ze, in gemeenschappelijk vakbondsfront, uit het hele land.

De acties van de Social Profit zijn erg belangrijk, het is immers de laatste sector waar nog geen interprofessioneel akkoord werd bereikt en er dus ook geen sprake is van sociale vrede. De schuld hiervoor ligt in grote mate bij de rechtse regering, die geen enkel deftig voorstel doet. Naast de eisen rond menswaardige arbeidsvoorwaarden voor het personeel wordt ook de link gelegd met het algemene besparingsbeleid, dat de sociale voorzieningen zwaar onder druk zet.

De SAP verspreidde op de manifestatie een pamflet dat je hier kan lezen. Om aan te klagen dat de regering Michel wel 15 miljard euro veil heeft voor nieuwe gevechtsvliegtuigen, maar slechts 15 miljoen wil vrijmaken voor de Social Profit, maakten we ook een poster voor gebruik op Facebook. Je kan deze poster hier vinden.

Een fotoreportage

Foto’s: David Baele, Bruno De Wit, François Houart, Ellen Verryt

 

Print Friendly, PDF & Email