Solidariteit met de Turkse en Koerdische activisten

kamp-hr-5Deze verklaring werd aangenomen op de slotmeeting van het 32e Internationale Jongerenkamp in de Hoge Rielen, door de delegaties uit België, UK, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, de Spaanse Staat en Zwitserland, evenals door de aanwezige gasten uit Brazilië, Mexico en de VS.

Sinds 5 juni 2015 en de aanval op HDP-sympathisanten die samen kwamen in Diyarbakir zijn de Turkse linkerzijde en de Koerdische bewegingen herhaaldelijk slachtoffer geworden van dodelijke aanvallen.

Het vermoorden van 32 activisten en sympathisanten van de SGDF (Federatie van Verenigingen van Jonge Socialisten)toonde de vastberadenheid van de meest reactionaire krachten in de region aan om de Turkse en Koerdische revolutionaire beweging in bloed te smoren.

De jongeren van de Vierde Internationale veroordelen het bloedbad in Suruç, de verantwoordelijkheid van de Turkse staat, en haar gebruik van Islamitische Staat.

Door de repressie tegen demonstraties, het arresteren van honderden activisten en de bombardementen op PKK-posities sinds 24 juli, knoopte Erdogan aan bij de meest dictatoriale tradities van de Turkse staat.

Van Gezi tot Soma, Kobane tot Bursa, drukken wij opnieuw onze solidariteit uit met de strijd van de Turkse en Koerdische volksmassa’s.

Wij eisen:

– De vrijlating van de politieke gevangenen;

– Het stopzetten van de bombardementen op de PKK ;

– De verwijdering van de PKK van de lijst van terroristische organisaties;

– De stopzetting van het arresteren en vervolgen van linkse activisten.

Direnis devam ediyor! De strijd gaat voort!

Print Friendly, PDF & Email