Steun de zelfbeschikking van de Sahrawi – bevolking

Protesters waving Western Sahara flags shout slogans during a protest against the Moroccan government, in Madrid, Saturday, Nov. 13, 2010.

Vanuit het 33e Internationaal Jongerenkamp, georganiseerd in Cànoves (Catalonië) van 24 tot 30 juli 2016, willen de we strijd van de bevolking van de Westelijke Sahara (voormalig Spaanse kolonie, daarna bezet door Marokko) meer zichtbaarheid geven vanuit een jong en verfrissend perspectief.

De Sahrawi – bevolking lijdt sinds meer dan 40 jaar onder een illegale politieke, militaire en territoriale onderdrukking door Marokko. We willen van de deelname van een delegatie van Sahrawi aan het kamp gebruik maken om onze steun te betuigen aan de zelfbeschikking van de bevolking van de Westelijke Sahara.

Het Collectief Lefrig werkt doorlopend aan de politisering van Sahrawi – jongeren opdat ze hun rechten blijven verdedigen met nieuwe strijdvormen zoals bijvoorbeeld de opname van feministische collectieven binnen de beweging.

De Sahara is niet enkel een woestijn, maar ook een democratische republiek die strijdt voor haar onafhankelijkheid tegen de Europese en Marokkaanse imperialistische machten.

Ze staan niet alleen in hun strijd.

Leve de strijd van de Sahrawi – bevolking!

Print Friendly, PDF & Email