Zaterdag 8-7: solidariteitsmanifestatie met de volksopstanden in Marokko

Al maanden komen in Marokko, in de eerste plaats in de Rif, massa’s mensen op straat voor democratie en sociale rechten. Het regime beantwoord deze protesten met arrestaties en repressie. Ook in België komen mensen in solidariteit op straat. Op zaterdag 8 juli wordt een grote nationale solidariteitsmanifestatie georganiseerd. Ook de SAP-LCR ondersteunt ten volle deze betoging.

De eisen van de betoging:

  • Voor de bevrijding van de politieke gevangenen. Stop de repressie tegen manifestanten! Voor de demilitarisering van de Rif.
  • Opheldering van de politieke moorden.
  • Halt aan de uitbuiting: tegen de plundering van de rijkdommen door het regime en de buitenlandse ondernemingen. Voor de herverdeling van de rijkdommen.
  • Steun aan de eisen van de beweging: jobs, sociale rechten, publieke diensten, vrijheden, culturele rechten en gerechtigheid!
  • Voor de verdediging van zijn Belgisch-Marokkaanse burgers door de Belgische staat. Internationale solidariteit!

Waar en wanneer?

De manifestatie vindt plaats op zaterdag 8 juli vanaf 14u30 in Brussel. Het traject van de betoging loopt van Brussel Noord Station naar Brussel Zuid.

Ze wordt ondersteund door CADTM Belgique, CPM, Campagne ROSA, Comité pour les droits humains “Daniel Gillard”, Comite Mohsin Fikri Belgique, EODP – European Observatory for Democracy and Peace asbl, Le hirak chahbi de Bruxelles, SAP-LCR, LCT, Les progressistes musulmans, LSP-PSL, PSU – Parti Socialiste unifié Belgique, Voie Démocratique Bruxelles, Vonk-Révolution en Vrede vzw.

Print Friendly, PDF & Email